Slow Sports

Diverse blije mensen met de duimen omhoog.

“Stap voor stap naar een gezondere leefstijl!”

Gezond in beweging met Slow Sports

Bewegen is gezond voor hart en brein

Dagelijks bewegen is onmisbaar en belangrijk in een gezonde leefstijl:

  • Bewegen is goed voor hart- en bloedvaten
  • Bewegen is goed voor je longen
  • Bewegen werkt tegen diabetes en overgewicht 
  • Bewegen verbetert je spijsvertering
  • Bewegen is goed voor je hersenen
  • Bewegen vermindert het risico op chronische ziekten zoals Alzheimer  

Vanuit onze praktijk bieden we Slow Sports aan. Slow Sports is een concept ontwikkeld door Désirée Smits, geschikt voor de beginnende tot matig gevorderde sporters die graag buiten bewegen zonder prestatiedrang.

Samen in een groep, met voldoende persoonlijke aandacht: Jouw “stok achter de deur” om in beweging te komen én te blijven? De trainingen worden wekelijks gegeven onder begeleiding van een professionele Slow Sports trainer.

Bij Slow Sports staat het plezier hebben in bewegen voorop! Je bouwt je belastbaarheid op naar persoonlijk niveau. De uitdaging om jouw spierkracht, conditie en lenigheid te vergroten ga je aan, maar altijd binnen de grenzen van je eigen kunnen.

Buiten in ontspanning genieten.

We wandelen ongeveer 2 tot 3 km en tussendoor worden er oefeningen op eigen tempo en niveau gedaan, maar ook zal er aandacht besteed worden aan ademhalingsoefeningen en cognitief fitness.


Cognitieve fitness: Tijdens het bewegen worden jouw hersenen uitgedaagd op een verrassende manier. Jouw vitaliteit wordt versterkt door de combinatie van lichamelijke inspanning, breintraining en ontspanning in de buitenlucht.

Op woensdag- en zaterdagochtenden

Ben je beginner of al redelijk gevorderd? Slow Sports is er voor iedereen die kan genieten van het buiten zijn en het gezellig samen wandelen en bewegen op eigen tempo en niveau.

Wil je jouw belastbaarheid (na een blessure) opbouwen of heb je langere tijd stil gezeten? Denk je dat je niet sportief bent of misschien dat het niets voor je is omdat je overgewicht hebt. Geloof me, jij kunt dit ook!

  • Proefles gratis
  • Strippenkaart in plaats van een maandabonnement
  • Kosten van een strippenkaart (10 strippen): € 79,=
  • Lever je volle strippenkaart weer in voor een gratis extra les
Punaise

KOM KENNISMAKEN

gratis proefles!
nu in FEBRUARI een kleine strippenkaart (5 lessen) voor € 25,00

Woensdagochtend van 10.00-11.15 u

Vanaf 17 februari óók op de zaterdagochtenden van 10.00-11.15 u

Verzamelpunt: Parkeerplaats Plus, Sesterlaan 4, Uden Zuid


Bij intensiever buiten bewegen komt de stof BDNF vrij (Brain Derived Neurotrofic Factor). Deze stof speelt een cruciale rol bij de herstelprocessen in de hersenen. Daarnaast worden er stofjes aangemaakt zoals endorfine, serotonine en dopamine en hier word je gelukkig van.

Ervaringen van deelnemers

Grote aanhalingstekens

Het was weer een mooie ochtend. Voor mij deze keer een avontuur, maar dankzij mijn stokken en mijn wandelmaatjes een leuke tocht, met veel lol.

B. vd Aalst

Uden

Grote aanhalingstekens

Ik kijk uit naar de wekelijkse momenten die we nu ook met meerderen maken. Ik kom er graag mijn bed voor uit. Dat had ik een half jaar geleden niet gedacht.

W. van Uden

Uden