Rookvrij en fitter

Vrouwen en mannen die met hun wijsvinger naar voren wijzen.

“Laat jouw gezondheid niet in rook opgaan!”

Het “Stoppen met roken programma” voor de regio Uden

Wil je stoppen met roken en wil je de kans op een succesvolle poging vergroten?

Willen stoppen met roken is niet zomaar kunnen stoppen met roken. Nicotine is zeer verslavend, zowel lichamelijk als geestelijk. Het vraagt een sterke wil en kracht om te starten met stoppen. We helpen jou met het bundelen van deze wil en kracht tot wilskracht. En samen met jouw motivatie doorbreken we de verslaving, op weg naar een blijvende gedragsverandering.

Leefstijlpraktijk Uden biedt jou, in groepssessies of individueel, begeleiding bij het stoppen met roken. De begeleiding wordt gegeven door een kwaliteits-geregistreerde coach, waarin je begeleid wordt naar een rookvrij en fitter leven.

Een rookvrij beleid binnen bedrijf of organisatie? Ook hier begeleiden we je graag stap voor stap mee naar een volledig rookvrije organisatie.

Rookvrij en fitter voor de rest van je leven

Boom waarvan de groene kruin de vorm heeft van de longen van een mens.

Begeleiding bij het stoppen met roken is bewezen succesvoller dan het zelfstandig stoppen. Stoppen met roken vraagt, net als bij andere gewenste veranderingen, bewustwording van jouw gedrag.

Je gaat, naast het lichamelijk afkicken van het roken, het rookgedrag loskoppelen van jouw gewoontes en patronen, die er de hele dag door zijn.

Hoe verloopt het programma?

Leefstijlpraktijk Uden werkt met erkende stoppen-met-roken-coaches. De begeleiding bestaat uit individuele coaching, online coaching of bijeenkomsten met een groep. 

Het groepsprogramma van Rookvrij en Fitter duurt gemiddeld zes weken en bestaat uit:

  • een intake
  • 6 groepsbijeenkomsten
  • een outtake
  • tussentijdse begeleiding en contact met jouw coach

Kies je voor individuele begeleiding (fysiek, telefonisch of online), dan vervallen de bijeenkomsten. Hier komen enkele fysieke contactmomenten met de coach voor in de plaats. Deze worden in overleg met jou ingepland.

Naast het programma wordt ook het gebruik van pleisters, kauwgom, zuigtabletten of medicatie volledig vergoed (zonder aanspraak op je eigen risico) wanneer je begeleid wordt door een gecertificeerde coach.

Iedere stoppoging is een dappere en goede keuze voor jouw gezondheid. En iedere stoppoging is uniek. Daarom zal ook ieder traject, naast de rode draad die door het programma loopt, een traject zijn passend op maat.


Aanmelden

Wanneer je kiest voor de begeleiding van Leefstijlpraktijk Uden:

Ga je naar het aanmeldformulier Rookvrij en Fitter van locatie Uden.

Je vult jouw gegevens volledig in en kiest voor definitief aanmelden.

Na jouw aanmelding, ontvang je van ons een telefoontje en maken we een afspraak voor het intakegesprek.

Punaise

ACTUEEL

Start eerstvolgende groep

Algemene informatiebijeenkomst: Dinsdagavond 17 september 2024

met als stopdatum 1 oktober 2024

Locatie: Sportlaan 2, Uden

Ook wanneer je kiest voor individuele begeleiding, zullen voeding, beweging en andere factoren die invloed hebben op jouw leefstijl aan bod komen tijdens de coaching.

Ervaringen van deelnemers

Grote aanhalingstekens

Bedankt voor de fijne gesprekken, we hadden een stok achter de deur nodig om succesvol te kunnen stoppen en je hebt deze rol met verve vervult. Je had een luisterend oor, was begripvol voor onze opmerkingen en verhalen en hebt ons gesteund.

G. en J. van den Akker

Oss

Grote aanhalingstekens

Vond het echt fijn ons gesprek en de wandeling. Dank je wel! Heerlijk jouw energie, enthousiasme, support en luisterend oor. 

B. van Doorn

Uden