Projecten

Coole groep vrouwen en mannen, met een blij gezicht, en eentje met een  verbaasde uitdrukking, en met de wijsvinger omhoog wijzend.

“Passende zorg, initiatief zoekt nemer (m/v)”

Samen werken aan gezondheid en vitaliteit binnen uw bedrijf of organisatie? 

Werkgeluk, een win-winsituatie voor werknemers en organisatie

De leefstijl van werkgevers en werknemers is een onderwerp waar steeds meer bedrijven en organisaties zich mee bezig houden. Leefstijl heeft invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen. Indirect heeft een positieve gezondheid dus ook invloed op het werkvermogen en de duurzame inzetbaarheid.

Appel met sleutelgat en sleutel er in: appel als sleutel naar gezondheid en gezond eten.

Passende zorg op passende plek

De behoefte rondom leefstijl en vitaliteit is voor ieder bedrijf en organisatie anders. Leefstijlpraktijk Uden kijkt als eerste naar deze behoefte en stelt daarna, vanuit haar expertise en binnen de mogelijkheden van de organisatie, een plan op. Dit gaat altijd in overleg met de opdrachtgever.

Naast deze opdrachten en de samenwerking in leefstijlprojecten, biedt de praktijk ook lezingen, presentaties en interactieve workshops aan. Binnen uw bedrijf of organisatie, zowel in de zorg, het onderwijs als wel het bedrijfsleven.

Er zijn regelmatig subsidies beschikbaar voor bedrijven en organisaties op het gebied van versterken van de Duurzame Inzetbaarheid. Wilt u actuele regelingen of meer informatie hierover, vraag hiernaar door ons contactformulier in te vullen.


Voorbeelden van bedrijven en organisaties die u zijn voorgegaan

Synchroon zorggroep

Een stap vooruit: 

In samenwerking met de Zorggroep is dit project tot stand gekomen. Het project biedt een kosteloos totaalpakket van zorg aan voor een specifieke doelgroep van patiënten binnen alle huisartsenpraktijken in de regio. Deelnemers krijgen o.a. ondersteuning in de vorm van groepsbijeenkomsten met een leefstijlcoach, een gratis bloeddrukmeter voor thuis en online informatie over een gezonde leefstijl. Leefstijlpraktijk Uden heeft samen met andere leefstijl professionals bijgedragen aan dit project bij de ontwikkelen, het implementeren én uitvoeren van de leefstijlbijeenkomsten. Klik hier voor het informatiefilmpje.

In opdracht van de Zorggroep in de regio heeft Leefstijlpraktijk Uden mee mogen denken bij de doorontwikkeling van de erkende GLI COOL. Dit hebben we gedaan, in samenwerking met een andere GLI-uitvoerder, door het maken van een praktisch werkboek voor alle deelnemers aan de COOL in deze regio.

Rookvrij en fitter

Op dit moment zijn we in de onderzoeksfase, samen met andere coaches en professionals op het gebied van Stoppen met Roken, voor het opzetten van een landelijke beroeps- en/of belangenvereniging. Leefstijlpraktijk Uden denkt graag hierin mee.

Special Heroes

Leefstijlpraktijk Uden levert met Healthy Habits Coaching een bijdrage aan de pilot van Special Heroes. Deze bijdrage bestaat uit online en telefonische coaching op leefstijl voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking.

Ziekenhuis Bernhoven

In samenwerking met de afdeling Reumatologie en verpleegkundig specialisten, zal Leefstijlpraktijk Uden lezingen verzorgen op het gebied van reuma en leefstijl bij samenwerkingsverbanden en professionals in de regio.

Volledig rookvrij? Leefstijlpraktijk Uden begeleidt uw bedrijf of organisatie stap voor stap mee in dit proces naar een rookvrij beleid.

Andere samenwerking

Referenties

Grote aanhalingstekens

We zijn blij dat Sascha als leefstijlcoach in de regio van Zorggroep Synchroon actief is. Met haar energieke en enthousiaste persoonlijkheid weet ze je gemakkelijk te motiveren. Voor een stap vooruit moet je bij Sascha zijn!

J. Wolffenbuttel & L. van Asseldonk

Bestuurder en staffunctionaris,
Zorggroep Synchroon

Grote aanhalingstekens

Je bent (was) een hele fijne collega die zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Je bent een energieke aanpakker die er vol voor gaat, waardoor we samen de klussen konden klaren!

D. van den Broek

Uden